Jan Willem Loman

MfN-registermediator

T+31 (0)20 8203400
M+31 (0)6 22440570
Ejanwillemloman@reulingschutte.nl
Wwww.reulingschutte.nl
LLinkedIn profile

Jan Willem Loman is werkzaam geweest als advocaat en bedrijfsjurist. Vanaf 1999 was hij advocaat-partner bij advocatenkantoor Ekelmans & Meijer, waar hij ook actief was als mediator. Jan Willem’s aandachtsgebied bevindt zich op  het snijvlak van arbeids- en ondernemingsrecht.

Bij ReulingSchutte houdt Jan Willem zich full-time bezig met  zakelijke mediation en begeleid onderhandelen. Hij richt zich daarbij vooral op geschillen over commerciële contracten (waaronder agentuur, distributie en franchise), bedrijfsovernames, ontvlechtingen, handelskwesties, ict-gerelateerde vraagstukken, en geschillen tussen aandeelhouders/bestuurders alsmede tussen maten/vennoten in een maatschap of v.o.f. Hij heeft veel ervaring op het gebied van arbeidsrecht, inclusief ontslagtrajecten ten aanzien van bestuurders en managers en conflicten met betrekking tot ondernemingsraden en vakbonden.

Jan Willem is ook beschikbaar voor groepsmediation en – in spoedeisende gevallen – ééndagsmediations. Hij geeft voordrachten en workshops over mediation en begeleid onderhandelen voor uiteenlopende organisaties. Hij publiceert met regelmaat over mediation.

Jan Willem is bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Mediation Advocaten (NVvMA) en hij is onder meer lid van de Vereniging voor Zakelijke Mediation (ZAM), de Vereniging Corporate Mediation (VCM) en de Vereniging Arbeidsmediators Nederland (VAN).

Voorts is Jan Willem bestuurslid van de Foundation for Natural Leadership en faciliteert hij leiderschapsreizen (Wilderness Leadership trails) in Afrika. Hij was bestuurslid van Conny Janssen Danst (moderne dans).