Casper Schouten

MfN-registermediator

T+31 (0)20 8203400
M+31 (0)6 20490851
Ecasperschouten@reulingschutte.nl
Wwww.reulingschutte.nl
LLinkedIn profile

Na zijn studie Nederlands recht is Casper Schouten jarenlang in de advocatuur werkzaam geweest in de algemene praktijk, eerst in de sociale advocatuur en de laatste 17 jaar bij een groot advocatenkantoor in Amsterdam. Casper heeft zich daar als (managing) partner ook toegelegd op vastgoed in brede zin, het begeleiden van geschillen over commerciële contracten, joint ventures en het voeren van onderhandelingen op een breed terrein.

Na zijn tijd in de advocatuur was Casper werkzaam in het bedrijfsleven als general counsel/vertrouwenspersoon bij een groot familiebedrijf in de bouw, waarna hij de overstap heeft gemaakt naar ReulingSchutte als full time mediator.

Casper legt zich toe op zakelijke mediations op een breed terrein, waaronder: complexe situaties binnen familiebedrijven, bouw en vastgoed, geschillen met betrekking tot arbeid en samenwerkingsverbanden, aandeelhouders, appartementsrechten, volkshuisvesting en huur bedrijfsruimte, projectontwikkeling, commerciële contracten en overheden. Casper houdt zich ook bezig met het doen van vertrouwelijk onderzoek en het geven van bindend advies. Daarnaast is hij beschikbaar als onafhankelijk voorzitter bij complexe projecten en begeleidt hij het uitvoeringsproces.

Casper is daarnaast een ervaren bestuurder en toezichthouder. Op dit moment is hij voorzitter van de Raad van Commissarissen van een woningcorporatie en lid van de RvT van het Texels Museum. Casper is verder lid van de redactie van Tijdschrift Conflicthantering en is geruime tijd actief geweest als kantonrechter – plaatsvervanger (arbeid/huur).