Edward Dijxhoorn

MfN-registermediator

T+31 (0)20 8203400
M+31 (0) 6 51121725
Eedwarddijxhoorn@reulingschutte.nl
Wwww.reulingschutte.nl
LLinkedIn profile

Edward Dijxhoorn begon zijn loopbaan in de advocatuur en was in 1984 mede-oprichter van Marree + Dijxhoorn Ondernemingsgerichte Advocaten aan welk kantoor hij tot 2019 verbonden is geweest. Sindsdien is hij actief als mediator. Edward heeft zich inmiddels volledig toegelegd op zakelijke mediation.

Edward heeft ruime ervaring met veel aspecten van het ondernemingsrecht, zoals bedrijfsovernames, geschillen binnen vennootschappen en andere samenwerkingsverbanden, verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht en insolventierecht. Hij heeft veel gewerkt met directeuren-grootaandeelhouder en voor familiebedrijven.

Als mediator richt Edward zich volledig op de zakelijke mediation, met conflicten rond faillissementen en in familiebedrijven als bijzondere aandachtsgebieden. Daarnaast is hij actief als onafhankelijk vergadervoorzitter, procesbegeleider en vertrouwenspersoon.  In voorkomende gevallen treedt hij op als arbiter of bindend adviseur. Doel van zijn interventies is steeds het helpen vinden van een robuuste en bestendige oplossing met oog voor de belangen van alle betrokken partijen. Als insolventiemediator is hij verbonden aan de rechtbanken Rotterdam en Midden-Nederland.

Edward Dijxhoorn kan bogen op 50 jaar bestuurlijke en toezichthoudende ervaring, onder andere bij de Orde van Advocaten, de Vereniging Letselschade Advocaten, Rabobank Amersfoort en Vereniging Amersfoortse Bedrijven (VAB). Thans is hij onder meer commissaris bij Theater en Congrescentrum Flint, Voorzitter van de Raad van Toezicht van het Kindertherapeuticum Zeist en bestuurslid van het Platform Business Mediation en de Stichting Insolventie Mediation.