Eva Knipschild

MfN-registermediator

T+31 (0)20 8203400
M+31 (0)6 224 871 52
Eevaknipschild@reulingschutte.nl
Wwww.reulingschutte.nl
LLinkedIn profile

Eva Knipschild is twintig jaar werkzaam geweest als advocaat, waarvan de laatste 10 jaar als partner binnen het team arbeid en medezeggenschap van een groot advocatenkantoor in Amsterdam/Eindhoven. Zij maakte daar ook deel uit van het dagelijks bestuur.

In de loop der jaren is Eva steeds meer mediations gaan doen en dat heeft in 2020 geleid tot haar overstap als MfN-registermediator naar ReulingSchutte. Eva houdt zich nu fulltime bezig met zakelijke mediation en doet dat op het gebied van  arbeid en medezeggenschap en allerlei vormen van samenwerkingen, zoals tussen aandeelhouders en contractspartners.

Eva wordt regelmatig gevraagd om besluitvormingstrajecten vanaf het begin te begeleiden. Zij doet ook vertrouwelijk onderzoek en is bindend adviseur. Zij was de laatste jaren kantonrechter-plaatsvervanger bij de Rechtbank Amsterdam. Daarnaast maakte zij lang deel uit van de redactie van het tijdschrift Jurisprudentie Arbeidsrecht (JAR).

Eva spreekt en publiceert regelmatig over zakelijke mediation in binnen- en buitenland, onder meer als annotator voor de JAR. Zij heeft veel publicaties op haar naam staan. (zie voor een overzicht onder Publicaties). Eva mediate in het Nederlands en in het Engels.