Eva Knipschild

MfN-registermediator

T+31 (0)20 8203400
M+31 (0)6 224 871 52
Eevaknipschild@reulingschutte.nl
Wwww.reulingschutte.nl
LLinkedIn profile

Eva Knipschild is twintig jaar werkzaam geweest als advocaat, waarvan de laatste 10 jaar als partner binnen het team arbeid en medezeggenschap van een groot advocatenkantoor in Amsterdam/Eindhoven. Zij maakte daar ook deel uit van het dagelijks bestuur.

In de loop der jaren is Eva steeds meer mediations gaan doen en dat heeft in 2020 geleid tot haar overstap naar ReulingSchutte. Eva houdt zich fulltime bezig met zakelijke mediation. Haar aandachtsgebieden zijn arbeid (werkgever/werknemer) en geschillen binnen allerlei andere samenwerkingsverbanden en tussen contractspartners. Eva doet daarnaast veel groepsmediations op onder meer het gebied van medezeggenschap. Ook conflicten tussen aandeelhouders behoren tot Eva’s werkterrein.

Eva wordt regelmatig gevraagd om besluitvormingstrajecten vanaf het begin te begeleiden. Zij is verder beschikbaar als vertrouwelijk onderzoeker en zij treedt regelmatig op als bindend adviseur. Eva was de laatste jaren kantonrechter-plaatsvervanger bij de Rechtbank Amsterdam. Daarnaast maakte zij lang deel uit van de redactie van het tijdschrift Jurisprudentie Arbeidsrecht (JAR). Zij is lid van het bestuur van Platform Business Mediation en zij publiceert regelmatig over mediationgerelateerde onderwerpen.

Eva spreekt en publiceert regelmatig over zakelijke mediation in binnen- en buitenland, onder meer als annotator voor de JAR. Zij heeft veel publicaties op haar naam staan. Eva mediate in het Nederlands en in het Engels.