Jan Willem Loman

MfN-registermediator

T+31 (0)20 8203400
M+31 (0)6 22440570
Ejanwillemloman@reulingschutte.nl
Wwww.reulingschutte.nl
LLinkedIn profile

Jan Willem Loman heeft ruime ervaring in het bemiddelen van geschillen op het gebied van samenwerken en uit elkaar gaan. Eerder is hij actief geweest als advocaat en bedrijfsjurist. Hij was jarenlang advocaat-partner bij Ekelmans & Meijer. Jan Willem’s aandachtsgebied bevindt zich op het snijvlak van arbeids- en ondernemingsrecht.

Bij ReulingSchutte houdt Jan Willem zich full-time bezig met zakelijke mediation en met begeleid onderhandelen. Zijn specifieke kennis en ervaring heeft betrekking op geschillen binnen samenwerkingsverbanden, tussen aandeelhouders, bestuurders, toezichthouders, management-teams en vennoten/maten. Ook biedt hij begeleiding bij conflicten over commerciële contracten, bedrijfsovernames, handelskwesties, en ICT-vraagstukken. Hij is gespecialiseerd in arbeidsrechtelijke issues, met name gespannen arbeidsverhoudingen, ontslagtrajecten en medezeggenschap. Zijn werkterrein omvat diverse sectoren, zoals de zorg, media, non-profit, en de financiële en zakelijke dienstverlening.

Jan Willem is beschikbaar voor meerpartijenmediation en treedt op als procesbegeleider, bijvoorbeeld bij teamsessies. Ook is hij een (gecertificeerde en) ervaren intervisiebegeleider voor professionals. Hij geeft voordrachten en workshops en publiceert met regelmaat over mediation, en is als mediator aangesloten bij de Rechtbank Amsterdam.

Jan Willem is voormalig bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Mediation Advocaten (NVvMA) en lid van diverse beroepsorganisaties, zoals het Platform Business Mediation (PBM).

Voorts faciliteert Jan Willem jaarlijks leiderschapsreizen (wilderness leadership trails) onder meer in Afrika onder de vlag van de Foundation for Natural Leadership.