Margot van Cleef-Metsaars

MfN-registermediator

T+31 (0)20 8203400
M+31 (0) 6 411 183 25
Emargotvancleef@reulingschutte.nl
Wwww.reulingschutte.nl
LLinkedIn profile

Margot van Cleef-Metsaars is MfN-registermediator, voormalig advocaat en rechter. Zij is eerst werkzaam geweest bij een groot advocatenkantoor in Amsterdam en bij een Investment Bank in Londen. Daarna heeft Margot de overstap gemaakt naar de rechterlijke macht, laatstelijk was zij werkzaam als raadsheer bij het gerechtshof Den Haag.

Margot heeft zich naast haar rechterswerk ontwikkeld tot MfN-registermediator, hetgeen in 2021 heeft geleid tot haar aansluiting bij ReulingSchutte. Margot heeft als rechter ruime ervaring opgedaan in het oplossen van geschillen, zowel langs de weg van procederen en beslissen als via minnelijk overleg en het treffen van een regeling. Zij zet die ervaring in als mediator. Margot legt zich toe op zakelijke mediation in brede zin, waaronder begeleid onderhandelen en procesbegeleiding. Margot is ook beschikbaar als arbiter en bindend adviseur.

Margot van Cleef-Metsaars heeft als aandachtsgebieden arbeidsgeschillen, kwesties met (semi)overheden, aansprakelijkheid, insolventie, letselschade, fricties binnen samenwerkingsverbanden, waaronder maatschappen, geschillen tussen bestuurders en toezichthouders, tussen aandeelhouders en (internationale)handelspartners. Margot is ook vertrouwd met geschillen die spelen in de bancaire sector en in de telecommunicatie- en ICT-industrie.

Naast haar werk als zakelijk mediator is Margot parttime werkzaam als raadsheer bij het gerechtshof Den Haag. Zij is voorzitter van de Tuchtcommissie voor MfN-mediators. Binnen de rechtspraak zet Margot zich in voor mediation en innovaties op het gebied van de oplossingsgerichte zitting. Zij publiceert regelmatig, onder meer over vertrouwelijkheid in mediation en over de samenwerking tussen rechtspraak en mediation.