Peter Ingelse

MfN-registermediator / Arbiter

T+31 (0) 20 820 34 00
M+31 (0) 6 145 906 01
Epeteringelse@reulingschutte.nl
Wwww.reulingschutte.nl
LLinkedIn profile

Peter Ingelse is werkzaam bij ReulingSchutte als MfN-registermediator, arbiter en bindend adviseur. Voordien was hij achtereenvolgens wetenschappelijk medewerker aan de Universiteiten van Groningen en Amsterdam, advocaat, rechter in de rechtbank Amsterdam en raadsheer in het gerechtshof van die stad. Sinds 2001 was hij vice-president van dat hof. Hij was een aantal jaren voorzitter van de kort-gedingkamer van het hof en van augustus 2009 tot mei 2015 voorzitter van de Ondernemingskamer.

Gedurende zijn jarenlange carrière als advocaat en vervolgens als rechter heeft Peter Ingelse ruime ervaring opgedaan in het oplossen van geschillen, zowel langs de weg van procederen en beslissen als via minnelijk overleg, onderhandeling en het treffen van een regeling. Hij zet die ruime ervaring in als mediator, arbiter en bindend adviseur. Hij richt zich op zakelijke mediations, met name in commerciële geschillen en in geschillen binnen rechtspersonen en samenwerkingsverbanden, bijvoorbeeld tussen aandeelhouders, tussen organen van rechtspersonen onderling en tussen ondernemingsraden en de rechtspersoon.

Peter Ingelse is ook beschikbaar voor het leiden van een Moot Court, een ‘gespeelde zitting’ waarin een pleidooi of comparitie kan worden uitgeprobeerd en kritisch kan worden voorbereid. Een dergelijk Moot Court is met name geschikt voor zaken met grotere belangen.

Peter Ingelse heeft gepubliceerd op een gevarieerd terrein, recentelijk ook over mediation (zie onder publicaties).

Peter Ingelse is lid van de Raad van Toezicht van de stichting Data Privacy Stichting te Amsterdam (https://dataprivacystichting.com/nl/nederlands/).

Peter Ingelse is vice-voorzitter van de Stichting Administratiekantoor Continuïteit ABN AMRO Bank (https://www.stakaab.org/en/index.html).

Peter Ingelse is lid van de Commissie Misstanden van de Universiteit Leiden.